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Background 

 

Does Wisconsin Act 101(Wis. Stats. §97.29) known as the “The Pickle Bill” pre-empt or affect 

Weights and Measures package labeling requirements?  

 

Wis. Stats. §97.29 (2) (e) reads “Each container of food product that is sold is labeled with the name 

and address of the person who prepared and canned the food product, the date on which the food 

product was canned, the statement “This product was made in a private home not subject to state 

licensing or inspection”, and a list of ingredients in descending order of prominence.” 

 

 

Interpretation 

 

Canned food that is prepared in the home is not exempt from weights and measures labeling 

requirements.  A net quantity or contents declaration, consistent with the method of sale regulation, 

and all other weights and measures package labeling requirements shall be shown on the canned 

goods along with all other labeling requirements required by Wis. Stats. §97.29 (2) (e). 
  

  Wis. Stats. 97.29 

http://docs.legis.wisconsin.gov/statutes/statutes/97/II/29



